Denne uge i vore kirker

På søndag den 2. august er der gudstjeneste i Ø. Hæsinge kirke kl. 9.00 og i Brahetrolleborg kirke kl. 10.30.

Gudstjenesten kl. 9.00 sendes også live på Brahetrolleborg kirkes facebookside.

 

Syng med sjælen

Torvet i Flensborg med Nikolai kirke i baggrunden

I sommerferien faldt vejen forbi Flensborg et par dage (så kan man da sige, man har været sydpå!). Ind imellem shopping og cappuccino på fortovscafeer og lidt handel på torvet ved Nikolai kirke blev der også lejlighed til at kigge indenfor i kirken. Her var der opslag med corona-forholdsregler ligesom herhjemme. Bortset fra, at de var på tysk, lignede de vore egne opslag med forholdsregler om at holde afstand, nyse og hoste i ærmet osv.

Men her var der dog en tilføjelse: Når du synger til gudstjenesten, så syng med sjælen, ikke for fuld udblæsning! Pointen er selvfølgelig, at man risikerer at spytte virus ud i luften, hvis man synger af karsken bælg. Så syng med sjælen!... lød opfordringen.

Nu har vi ikke så mange, der synger af karsken bælg til daglig i vore kirker, ofte er salmesangen nærmest lidt afdæmpet. Men det er da rigtigt, at det er vigtigere at synge med sjælen end at synge vældig højt!

Grundtvig har skrevet et vers om at synge med sjælen i nr. 10 i salmebogen: Alt hvad som fuglevinger fik:

Min sjæl, du har af alt på jord,

I tanken og din tunges ord

De allerbedste vinger,

Og friest er dit åndefang,

Når dybt du drager det i sang

Så højt i sky det klinger!

 

At synge med sjælen må være at udtrykke sit inderste i sang og mærke, at man har åndefang… altså kan fange ånden ved at synge, oplives i sangen. Bliver man grebet af sangen, kan det godt blive noget, der klinger højt i sky, kan vi forstå på Grundtvig, men dengang var der heller ikke corona. Jeg tror nu ikke, at faren for at synge for højt er den største ved vore gudstjenester, snarere at man ikke synger med!

Eller måske sidder man bare og synger med sjælen! Det skal man være så velkommen til!

 

Alle ønskes en god og velsignet uge!

 

Ole Buhl Nielsen, sognepræst

 

Sommerkoncert i Brahetrolleborg kirke

Torsdag den 6. august kl. 19.30 er der atter sommerkoncert i Brahetrolleborg kirke. Vi får besøg af trompetisten Sara Bruntse, som til koncerten akkompagneres af kirkens organist Ian Heilmann. Sara Bruntse har lokale rødder. Hun er opvokset i svanningebjergbyen Håstrup og har med sin familie for nylig atter bosat sig der.

Programmet bliver sommerligt og afvekslende. Sara Bruntse vil sammen med Ian Heilmann fremføre musik af italienske Veracini, en trompetkoncert af Händel og tage en nordisk strejftog med musik af norske Sverre Eftestøl, en norsk brudemarch samt svenske folketoner. Desuden vil Ian Heilmann spille musik for orgelsolo af J. S. Bach mm.

Der er gratis adgang til koncerten!

I kirken kan der pt. være 125 tilhørere til koncert. Der kan ikke reserveres plads på forhånd.

 

Til konfirmander og forældre

Kære konfirmander og forældre

Det har virkelig været et anderledes forår! Alt muligt er blevet aflyst eller udsat, også jeres konfirmation. Men nu begynder vi at kunne ane konfirmationerne i horisonten: søndag den 30. august kl. 10.00 i Krarup kirke, lørdag den 5. september kl. 10.00 i Ø. Hæsinge kirke og søndag den 6. september kl. 10.00 i Brahetrolleborg kirke.

Der kommer jævnligt nye regler for, hvor mange vi må være i kirkerne. Jeg tør ikke spå om, hvor mange vi må være, når det bliver konfirmationstid, men vi må nok indstille os på, at vi ikke må fylde kirkerne, som vi ellers plejer til konfirmation.

Derfor kan der blive lagt begrænsning på, hvor mange I kan have med i kirken! Selv om I med garanti gerne vil vide allerede nu, hvor mange I kan have med, tør jeg ikke sætte tal på, for som sagt kan det nå at ændre sig adskillige gange, inden vi når slutningen af august og begyndelsen af september.

Så sent som i går kom der en udmelding fra Kirkeministeriet om, at vi må være dobbelt så mange i kirken, hvis vi ikke synger salmer. Det kan blive en model, vi vælger til konfirmation for at kunne være så mange som muligt. I stedet for salmer kunne det så blive med musikindslag og solosang i stedet.

Men nu må vi se! Meget kan nå at ændre sig hen over sommeren. Jeg håber, at jeg kan give en holdbar udmelding i begyndelsen af august, om hvor mange vi kan være og hvordan vi afvikler konfirmationerne.

Jeg vil bede jer sætte et par krydser i kalenderen, så konfirmanderne og jeg kan nå at samles et par gange inden konfirmationerne og blive helt klar:

Fredag den 14. august kl. 15.30 – 20.00: konfirmand-fredag for alle konfirmanderne, hvor vi slutter af med at spise pizza (i Hospitalet ved Brahetrolleborg kirke)

Onsdag den 26. august kl. 18.00: Generalprøve i Krarup kirke for dem, der skal konfirmeres der.

Onsdag den 2. september kl. 18.00: Generalprøve i Ø. Hæsinge kirke for dem, der skal konfirmeres der

Torsdag den 3. september kl. 18.00: Generalprøve i Brahetrolleborg kirke for dem, der skal konfirmeres der.

Når tiden nærmer sig, skriver jeg til jer igen!

Jeg håber, at I alle får en god sommer!

 

De venligste hilsner

Ole
 

 

Indskrivning til konfirmation 2021

Der er indskrivning til konfirmandforberedelse torsdag den 10. september 2020 kl. 17.30 i Brahetrolleborg kirke (for konfirmander, der skal konfirmeres i Brahetrolleborg og Ø. Hæsinge kirker) og i Krarup kirke tirsdag den 15. september for konfirmander, der skal konfirmeres i Krarup kirke.

 

Undervisningen starter efter efterårsferien.

 

SnakSammen med digital besøgsven

Røde Kors har i samarbejde med den digitale fællesskabsplatform Boblberg udviklet en mulighed for at få en besøgsven over mobiltelefon. Røde Kors og Boblberg skriver således til os:

”Boblberg og Røde Kors har sammen etableret en landsdækkende digital besøgstjeneste til de mange danskere, der er isolerede og karantæneramte.

Et stort antal frivillige samtalevenner sidder klar på www.SnakSammen.dk, hvor man kan få en god samtale om hvad som helst. Tjenesten er for alle, der har brug for nogen at tale med, og målet er, at ingen skal føle sig isoleret. Man kan dele sine bekymringer og erfaringer, og ikke mindst udveksle smil.

Få et digitalt besøg og en god snak - Fællesskabet venter.

Læs mere på www.SnakSammen.dk

Det er en forudsætning, at man har en nyere mobiltelefon med adgang til internettet.

Det være hermed anbefalet!

Ole Buhl Nielsen, sognepræst

NB: Man er også altid velkommen til at ringe til sin sognepræst. Jeg har tlf. 62 65 11 21.

Gudstjeneste på Facebook og YouTube

Tidligere søndages gudstjenester kan stadig ses på facebook og YouTube.

Her er links til de steder, hvor man kan finde os:

Facebook:

https://www.facebook.com/Brahetrolleborg-kirke-105084947809791/?eid=ARDjlirlq6FIf9ZeFfLhhnqGUR5aXFw4JHD_r1BCu_zdTzDe3HvBMfVIzOkGGTr8O-u9kzWbfyWdlnO1

Man skal være oprettet som bruger på facebook for at kunne se med.

Som facebookbruger kan man gå ind på Brahetrolleborg kirkes facebookside via ovenstående link og klikke på ”følger”… så får man automatisk en påmindelse fra facebook, når vi sender live.

You Tube:

https://www.youtube.com/channel/UCh_eTwddEXJlIV4jjsAxfTw

Enhver, der er på nettet, kan gå ind på www.youtube.com og se med. Gå ind på Brahetrolleborg kirkes you tube kanal på linket her ovenfor og klik på abonnér.  

 

Ole Buhl Nielsen, sognepræst

 

 

 

Nye konfirmationsdatoer

På grund af corona er konfirmationerne udsat til efteråret.

De nye datoer er:

Søndag den 30. august kl. 10.00 Konfirmation i Krarup kirke.

Lørdag den 5. september kl. 10.00 Konfirmation i Ø. Hæsinge kirke.

Søndag den 6. september kl. 10.00: Konfirmation i Brahetrolleborg kirke.

 

/Ole Buhl Nielsen, sognepræst

Dagens Ord

Få et ord med til dagen og vejen: www.dr.dk/dagensord

Brahetrolleborg Kirke           Krarup Kirke                  Øster Hæsinge Kirke