Denne uge i vore kirker

Onsdag den 18. juli kl. 17.30 er der fyraftensgudstjeneste i Krarup kirke med efterfølgende grill-arrangement.

Søndag den 22. juli er der gudstjeneste i Ø. Hæsinge kirke kl. 9.00 og i Brahetrolleborg kirke kl. 10.30.

Nu sælges der billetter til Kim Sjøgren koncerten i Krarup kirke

Tirsdag den 14. august kl. 19.30 giver en af Danmarks bedste violinister, Kim Sjøgren, koncert i Krarup kirke.

Nu kan der købes billetter, som koster kr. 125, - stykket. Henvendelse til Emmy Nielsen, tlf. 62 27 13 88/ 41 57 33 88, eller Jan Erik Larsen, tlf. 25 31 75 61.

Tilmelding til konfirmationsforberedelse

For kommende konfirmander fra Krarup sogn er der indskrivning til konfirmationsforberedelse i forbindelse med gudstjenesten i Krarup kirke søndag den 19. august kl. 10.30.

For konfirmander fra Brahetrolleborg og Ø. Hæsinge sogne er det i forbindelse med gudstjenesten i Brahetrolleborg kirke søndag den 2. september kl. 10.30.

Konfirmanderne bedes medbringe mindst en af deres forældre og deres cpr-nummer.

Hvis man er forhindret i at komme, eller har spørgsmål, bedes man kontakte sognepræst Ole Buhl Nielsen, tlf. 62 65 11 21.

Konfirmation 2019:

Krarup kirke, søndag den 28. april kl. 10.00

Brahetrolleborg kirke, søndag den 5. maj kl. 10.00

Ø. Hæsinge kirke, Bededag den 17. maj kl. 10.00

Giver Gud sejren?

Neymar med nummer 10, her i en træningskamp før VM mod Kroatien

VM I fodbold er spillet til ende og Frankrig blev verdensmestre! Undervejs har vi set gode kampe og fantastiske mål og vi har set spillere have succes og fiasko. Mange spillere er religiøse og mange af holdene kommer fra lande med stærke religiøse traditioner. Således er det kommet frem, at det tunesiske hold citerede koranen i omklædningsrummet før deres kampe og at Mexicos landshold holdt gudstjeneste inden deres uventede sejr over Tyskland; en spiller fra Nigeria fejrede en sejr ved at vifte med sin rosenkrans; Ægyptens superstjerne Mohamed Salah fejrede en scoring ved at bøje sig i bøn og da Belgien spillede mod Panama knælede en spiller fra hvert hold side om side i fælles bøn efter kampen.

En af de spillere, der har været i fokus under VM er brasilianske Neymar. Udover at være en fantastisk fodboldspiller er han også en af de værste til at vride sig i smerte på banen over selv den mindste berøring. Neymar har ved flere lejligheder talt om sin kristne tro: ”Livet giver kun mening, hvis dit højeste mål er at tjene Kristus” har han sagt. Da Neymar var med til at vinde guld i fodbold ved de olympiske lege, bar han ved sejsceremonien et pandebånd med teksten ”100% Jesus”.   

En avis skrev forleden i en kommentar, at nok kunne Neymar bede til Gud, men han kom ikke til at takke Gud for et verdensmesterskab, for Brasilien var blevet slået ud i kvartfinalen! Nu ved jeg jo ikke, hvad Neymar beder til Gud om, og for den sags skyld heller ikke, hvad muslimske Mohammed Salah beder til Allah om, men jeg tvivler på, at de kun beder til de højere magter om at måtte vinde kampen. Langt snarere tror jeg, at de beder Gud være med sig, uanset hvad der sker, og at de ikke går til grunde, selv om de taber! En fodboldspiller på dette niveau er kun noget i verdens øjne i kraft af sine præstationer og sejre og det må være livsvigtigt at holde fast i, at man er lige så meget værd som menneske, selv om man spiller en dårlig kamp eller har en dårlig sæson eller bliver slået ud i kvartfinalen!

 

Alle ønskes en glædelig og velsignet uge!

Ole Buhl Nielsen, sognepræst

 

Sommerens koncerter

Sommerkoncert i Brahetrolleborg kirke torsdag den 26. juli kl. 19.30 med Elisabeth Zeuthen Schneider, violin, og Ian Heilmann, orgel. Gratis adgang.

Sommerkoncert i Brahetrolleborg kirke tirsdag den 7. august kl. 19.30 Ved orglet sidder kirkens tidligere organist Flemming Dreisig. Gratis adgang.

Koncert med violinist Kim Sjøgren i Krarup kirke tirsdag den 14. august kl. 19.30. Billetsalget er i gang. Se andetsteds på siden.

Klik her for at se hvilke koncerter, vi har denne sommer.

 

 

 

Sognerejse til Normandiet i 2018 - helt UDSOLGT!

I dagene 11.-18. september 2018 går turen til Nordmandiet på sognerejse. Vinteren igennem holder vi rejseaftner, hvor vi fordyber os i de steder, vi skal besøge. De kommende aftner er torsdag den 2. november, onsdag den 24. januar, tirsdag den 27. februar og onsdag 18. april, alle dage kl. 19.00. Møderne holdes i konfirmandstuen ved Svanninge præstegård, Bjergevej 1, Svanninge, 5600 Faaborg. Kaffe og kage koster 10 kr.
Sognerejsen er helt booket op og der ikke mulighed for flere tilmeldinger til turen.

Dagens Ord

Få et ord med til dagen og vejen: www.dr.dk/dagensord

Brahetrolleborg Kirke           Krarup Kirke                  Øster Hæsinge Kirke