Denne uge i vore kirker

Torsdag den 28. juli kl. 19.30 er der koncert i Brahetrolleborg kirke. Gratis adgang. 

Søndag den 31. juli er der gudstjeneste i Brahetrolleborg kirke kl. 9.00 og i Krarup kirke kl. 10.30.

 

 

Violin og orgel i Brahetrolleborg kirke

Sommerens anden sommerkoncert i Brahetrolleborg kirke byder på musik for violin og orgel. Det er torsdag den 28. juli kl. 19.30 med violinisten Elisabeth Zeuthen Schneider og organist Ian Heilmann. Sammen spiller de værker af bl.a. Händel og Bach. Koncerten byder også på solostykker for violin samt orgelmusik af Mendelsohn. Gratis adgang.

Tre sommerkoncerter i Brahetrolleborg kirke

Læs mere her

 

 

Vi lægger nyt tag på Brahetrolleborg kirke

Slappe af

Billede fra www.christianfunnypictures.com

- Jeg var altså lige ved at falde i søvn! Efter en af gudstjenesterne i søndags kom en dreng hen til mig for lige at fortælle mig, at gudstjenesten havde været temmelig søvndyssende! Der havde været barnedåb og den del havde været fin (måske var det hans fætter?), men resten…altså!! Jeg sagde til ham, at hvis jeg havde vidst, at han var ved at falde i søvn, kunne jeg da lige have råbt til ham… fx BØH, så han var vågnet op, eller jeg kunne have haft en vandpistol med på prædikestolen, så jeg kunne have givet ham et strint! Begge dele, kunne jeg se på ham, kunne have gjort det meget mere spændende at komme i kirke! Så langt går jeg trods alt nok ikke, men det er vigtigt at gøre det godt at komme i kirke! Nu må man såmænd godt sidde og falde lidt hen under en gudstjeneste; jeg har fx en bror, der hårdnakket påstår, at han lytter bedst med lukkede øjne, og det er ham vel undt at få sig en lille slapper undervejs. For nogle kommer det helt naturligt, at de slapper af i kirkens rum, mens andre bliver meget anspændte. Det er måske lidt fremmed at komme der, måske lidt for højtideligt, hvornår skal vi op at stå, ned at sidde? Måske fornemmer man de andres øjne i nakken og må man godt rejse sig at gå lidt ud, hvis ens børn bliver utålmodige og urolige… og hvis man må, tør man så godt, når det kommer til stykket?

Det skal helst være en god nærværende oplevelse at komme i kirke, både for de vante og de uvante, alt i mens vi gerne vil holde fast i, at det også skal være noget anderledes og mere højtideligt end at være til et møde i forsamlingshuset eller sidde hjemme i stuen. Og man må gerne rejse sig og gå midt under prædikenen, hvis ens unger trænger til at krudte lidt af eller et spædbarn har lavet bleen fuld eller hvad det nu kan være. Det er ikke rart at sidde på stikker og de andre i kirken vil måske gerne høre, hvad der bliver sagt eller læst, så det kan for alle parter være godt, hvis man ”evakuerer” et par børn, der har ramt grænsen for deres tålmodighed. På den anden side skal der også være plads til liv i kirkerummet og ingen skal opleve at blive udelukket eller smidt ud. Kirken og gudstjenesten skal netop være et sted og et rum, hvor man kan slappe så meget af, at man føler sig fri, også til at gøre, hvad der er bedst og mest hensigtsmæssigt i situationen. Jeg tænker, at man så også får bedst udbytte af det, man er med i til en gudstjeneste. Derfor kan jeg også godt lide, at drengen kom hen efter gudstjenesten og fortalte, at han var tæt på at falde i søvn, for vi fik en lille hyggelig snak ud af det og måske han opdager, at præsten ikke er ophøjet utilnærmelig eller at kirken er et sted, hvor man knapt kan holde ud at være.

Sjovt nok hørte jeg på vejen i bilen mellem to gudstjenester i søndags lidt af transmissionen i P1 fra søndagens radiogudstjeneste, at man i den pågældende menighed arbejdede med en tanke om, at vi i troen kan slappe helt af! For vi er allerede fra dåbens øjeblik med i Guds rigets fællesskab, så vi skal ikke præstere en hel masse for at komme ind i det. Vi kan roligt slappe af og føle os trygge! Det hænger meget godt sammen, at vi både i hjerterummet og kirkerummet roligt kan slappe lidt af, få paraderne ned og være nærværende uden at sidde på stikker eller være nervøse for ikke at høre til. Til gengæld lover jeg ikke at sige Bøh eller skyde med vandpistol, hvis man får sig en lille slapper!

 

Alle ønskes en god og velsignet uge i livet!

Ole Buhl Nielsen, sognepræst

Dagens Ord

Få et ord med til dagen og vejen: www.dr.dk/dagensord

Brahetrolleborg Kirke           Krarup Kirke                  Øster Hæsinge Kirke