Brahetrolleborg Kirke

Brahetrolleborg kirke er opført fra o. 1250 som klosterkirke i cistercienserklostret Holme kloster. Klostrets latinske navn var Insula Dei, der betyder Guds ø.

Kirken stod færdig o. 1325 og var nordfløj i det firfløjede klosteranlæg. Kirken var dengang lidt højere (ca 1,5 m) og noget bredere med to parallelle sideskibe. Selv om der er foretaget mange forandringer på kirke og klosterbygninger siden middelalderen, står Brahetrolleborg kirke og slot i dag som et af de bedst bevarede cistercienserklostre i Norden.

Holme Kloster er grundlagt  i 1172. De første klosterbygninger findes ikke mere. Kirken og de tre øvrige fløje af klostret er opført i årene 1250 ? 1500 og ombygget i flere omgange. Klostret blev nedlagt ved reformationen i 1536.

Kirketårnet er opført 1868-70.

Kirken er åben for besøgende fra 8 - 16 hver dag, for så vidt der ikke er kirkelige handlinger.

Medarbejdere og menighedsråd ved Brahetrolleborg Kirke

Læs om Thorvaldsens døbefont

Læs om kirkens fornemme orgel