Arrangementer 2016

Mads Juul Lunde og Torben Krebs
Elisabeth Zeuthen Schneider

3 Sommerkoncerter i Brahetrolleborg kirke

Torsdag den 14. juli kl. 19.30: Ian Heilmann, orgel. Gratis adgang.

Kirkens organist spiller et program med både gammel og nyere musik. Der indledes med barokgiganten J. S. Bach: Toccata og fuga, den såkaldt ”doriske”, efterfulgt af tre af Bachs mange og vidunderlige orgelkoraler. Herefter bliver det nordisk musik og i den lidt lettere genre. Først skal vi til Danmark. Komponisten Hakon Børresen tilbragte i begyndelsen af forrige århundrede mange somre i Skagen. Han skrev i 1913 et Fest-Præludium i anledning af Skagens 500-års købstadsjubilæum. Stykket er tilegnet kunstnerparret Anna og Michael Ancher, og er både romantisk og højstemt i stilen. Til sidst skal vi høre nutidig musik fra Norge. Men frygt ikke – den nulevende Sverre Eftestøl komponerer i et umiddelbart og publikumsvenligt tonesprog, med afsæt i såvel norsk som udenlandsk folkemusik. Hans tre-satsede værk ”Toner i Akvarel” indeholder indsmigrende melodier, koglerier fra de norske fjeldskove og en scherzo til slut med noter af brasiliansk samba.

Torsdag den 28. juli kl. 19.30: Elisabeth Zeuthen Schneider, violin og Ian Heilmann, orgel. Gratis adgang.

Elisabeth ZS har været aktiv i dansk musikliv siden debutkoncerten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1980. Hun er uddannet i både Europa og USA og har turneret begge steder. Hun har været soloviolinist i både Det Kgl. Kapel og Radiosymfoniorkestret. Hun er aktiv i flere kammermusikensembler og har i hele sit musikerliv afdækket og studeret musik for violin og ”taster”. Hun har udgivet anmelderroste CD indspilninger og er medstifter og mentor af flere mesterklasse-festivaller. Hun kombinerer sin udøvende karriere med ansættelse som docent på Det kgl. Danske Musikkonservatorium. Programmet med Ian Heilmann byder på bl.a. sonater af Händel og Bach og musik for soloviolin af  xxxx. For orgel solo kommer vi til at høre en af Mendelssohns kendte sonater for orgel, musik der passer specielt godt til Brahetrolleborg-orglet.

Onsdag den 17. august kl. 19.30: Mads Juul Lunde, trompet og Torben Krebs, orgel. Gratis adgang.

Sommerens sidste koncert byder på musik for den populære og indtagende besætning af trompet og orgel/klaver. Trompetisten Mads Juul Lunde er uddannet ved Det fynske Musikkonservatorium og har som både klassik og rytmisk musiker et travlt virke som freelancer, studiemusiker, leder af ”Light Bigband” mm. Torben Krebs, ligeledes uddannet fra Det fynske Musikkonservatorium, debuterede som orgelsolist i 1992, han er prisvinder og jurymedlem ved flere internationale orgelkonkurrencer, har indspillet CD´er og er kirkeministeriel orgelkonsulent. Til daglig er han organist i Dalum kirke i Odense.

Duoen vil spille et program med dels barokmusik af Bach, Händel, Martini mm., for trompet og orgel, og dels med jazz-inspirerede arrangementer over velkendte danske salmer og sange for trompet/flygelhorn og klaver.

Arrangement i samarbejde med Kirkens Korshær. Besøg hos Jim Lyngvild.

Onsdag den 10. august kl. 18.30: Kort gudstjeneste i Brahetrolleborg kirke og besøg hos Jim Lyngvild, der vil fortælle om sit nye gudehov for de nordiske guder.

Ønske-sangaften i Ø. Hæsinge

Torsdag den 29. september kl. 19.30. Ønske-sangaften i Ø. Hæsinge kirke.

Foredragsaften i Krarup

Torsdag den 27. oktober kl. 19.30: Foredragsaften i Krarup forsamlingshus med Ian Heilmann.