Advent og jul i sang og musik

Torsdag den 8. december kl. 19.00 synger vi julen ind i Brahetrolleborg kirke med Luciaoptog, Krarupkoret, julesalmer, solosang og julemusik. Gratis adgang.

Søndag den 18. december - 4. søndag i advent - kl. 16.00 holder vi julesangsgudstjeneste i Brahetrolleborg kirke, hvor Brahetrolleborgkoret medvirker. Bagefter er der gløgg til alle i Hospitalet. Gratis adgang.

Denne uge i vore kirker

Søndag den 11. december, 3. søndag i advent, er der gudstjeneste i Brahetrolleborg kirke kl. 9.00 og i Krarup kirke kl. 10.30.

Torsdag den 8. december kl. 19.00 synger vi julen ind i Brahetrolleborg kirke.

December med musik og følelser uden på tøjet

Julen er måske allersmukkest symboliseret i et hjerte flettet af kristtjørn. Kristtjørn står både for det lysegrønne håb og den kærlighed, der kan overvinde smerter. Kristtjørnen var iflg. legenden den tjørn, Jesu tornekrans var bundet af.

Efterhånden er der gået nogle dage, siden min studieorlov sluttede og jeg tog fat på arbejdet igen. Selv om det er en travl tid, er det også en god tid at komme tilbage til. Mandag aften havde vi for eksempel en smuk julekoncert i Brahetrolleborg kirke, hvor 50 korsangere og en strygekvartet og en organist fyldte rummet med vellyd og jul. I sidste uge var der adventskoncert i Krarup kirke og torsdag den 8. december synger vi julen ind i Brahetrolleborg kirke med Luciaoptog og meget mere. December er en måned der byder på dejlig sang og musik, men også en måned, hvor jeg som præst møder mennesker med både glæden og sorgen uden på tøjet, fordi juletiden har det med at forstørre det, vi i forvejen går med i tanker, sjæl og sind.

December er også en måned, hvor nogle er ved at segne under byrden af juleforberedelser eller bekymring om, hvordan julen bliver, mens andre synes, at dagene slæber sig af sted og der ingenting sker. Så er det en glæde at møde mennesker med både juleglæde og overskud til at tage hånd om dem, der bøvler lidt med juletiden.

Tiden op til jul er en god tid at sende en hilsen til dem i familien, der kender til julesorg eller at kigge indenfor hos en, der sidder meget alene. Det er ikke altid, der skal så meget til for at gøre en forskel, ud over at have hjertet med. God december!

Ole Buhl Nielsen, sognepræst

Dagens Ord

Få et ord med til dagen og vejen: www.dr.dk/dagensord

Brahetrolleborg Kirke           Krarup Kirke                  Øster Hæsinge Kirke