Fyraftensgudstjeneste med grill

Torsdag den 21. juli kl. 17.30 i Krarup kirke.

 

 

Denne uge i vore kirker

Torsdag den 21. juli kl. 17.30 er der fyraftensgudstjeneste i Krarup kirke. Efter gudstjenesten er grillen tændt og vi serverer grillpølser og hygger os.

Søndag den 24. juli er der gudstjeneste i Ø. Hæsinge kirke kl. 9.00 og i Brahetrolleborg kirke kl. 10.30.

 

 

Tre sommerkoncerter i Brahetrolleborg kirke

Læs mere her

 

 

Vi lægger nyt tag på Brahetrolleborg kirke

Hvad verden har brug for er lysestager

 - Hvornår slutter det?, spurgte et ungt menneske, da nyheden om terrorangreb i Nice kom sidste uge. Det er som om, at det bare bliver ved….terror i Paris, Bruxelles, Paris igen, Nice…

Jeg har levet så længe, at jeg kan huske Bader-Meinhof i 70’erne, de røde brigader i Italien, ETA i Spanien, for ikke at tale om IRA i Nordirland. Jeg prøvede at berolige det unge menneske med, at den slags har det med at komme i bølger og på et tidspunkt ebber det ud, desværre dog uden at forsvinde helt, for det er ikke Paradis, vi lever i. I denne verden vil der altid et eller andet sted forvoldes ondt. Desværre er det nok utopi at tro, at mennesker kan nå frem til altid at enes om alting.

I stedet for at miste modet over, at det aldrig rigtig slutter, må vi flytte fokus og sige til os selv: i dag kan jeg være med til, at noget godt i livet begynder. Hver dag byder på nye muligheder, lige fra at vise sin medfølelse for ofrene for terror til at plukke en buket blomster i vejkanten og sætte i stuen eller smile og give en hjælpende hånd til mennesker på ens vej. Der er et ordsprog, jeg ofte finder frem af gemmerne: "Hellere tænde et lys end at forbande mørket". Selvfølgelig skal vi bekæmpe terror og radikalisering med alle midler, men vi skal også ville noget mere med livet end det. Vi skal ville lyset. Fortsætte med at leve livet så godt vi overhovedet kan og som vi gerne vil have, at det skal være… med fred og uden angst i hverdagen.

Men vi må have noget at tro på og stå imod med, så mørket ikke for let taget modet fra os. Jeg holder meget af ordene fra Johannesevangeliet, hvor det hedder om Jesus, at lyset skinner i mørket, men mørket greb det ikke. De ord taler til min tro om, at lyset har magt og aldrig kan slukkes. Lyset er der allerede og det skinner i mørket, og hvad verden har brug for er lysestager, der kan holde lyset højt. Det må vi så være efter bedste evne… lysestager! Og verden har brug for mange i disse tider.

 

Ole Buhl Nielsen, sognepræst

Dagens Ord

Få et ord med til dagen og vejen: www.dr.dk/dagensord

Brahetrolleborg Kirke           Krarup Kirke                  Øster Hæsinge Kirke