Tre sommerkoncerter i Brahetrolleborg kirke

Torsdag den 29. juni kl.19.30

UnderToner
Julie Tandrup Kock (København), cello og
Joel Gonzáles (København), kontrabas.
Denne duo af strygeinstrumenternes to dybe medlemmer indvier publikum i en sjældent hørt og forunderlig klangverden. Her får celloen lov til at udfolde sig som det bærende melodiinstrument, mens bassen lægger bunden. Resultatet er et anderledes, dybt og varmt klangbillede. Duoens repertoire spænder over de originale værker for besætningen, såsom Rossini, Haydn, Schnittke m.fl., til nye arrangementer af folkemelodier fra forskellige verdenshjørner, med særligt fokus på nordisk/keltisk og latinamerikansk folkemusik.

Julie Tandrup Kock er en ung dansk cellist, uddannet i USA, Schweiz, Italien og Danmark. I sin solistuddannelse studerede hun hos et af nutidens største celloikoner, italienske Enrico Dindo. Hun afsluttede i 2013 med en særdeles rost debutkoncert. Julie er en aktiv solist og kammermusiker og har optrådt i en række europæiske lande og i USA og Argentina. Hun eksperimenterer også med de klassiske rammer, færdes hjemmevant i talrige musikgenrer og afholder koncertforedrag med retorikprofessor Christian Kock.
Joel Gonzáles er kontrabassist og første solobassist i DR Symfoniorkestret. Han er uddannet i Mexico og København og i Berlin hos Janne Saksala, solobassist i Berliner Filharmonikerne. Joel har været prismodtager i talrige konkurrencer. I Danmark blev han i 2007 tildelt det prestigefyldte rejselegat fra Harby Fonden, også kaldet ”Ungdommens Sonningpris”.

Torsdag den 13. juli kl.19.30

Orgelkoncert
Tina Christiansen (Odense), orgel

Solisten skriver selv om aftenens program:
Man siger, at orglet - instrumenternes konge - i sig selv kan gøre det ud for et helt orkester. Så sandt som det er, kan det derfor vække en vis undren, at mange alligevel har et mere begrænset billede af, hvad orgelmusik er og hvad orglet kan som instrument. Orglet har i sin nuværende form eksisteret siden det 14. århundrede, og man siger, at dette grandiose instrument helt frem til den industrielle revolution var en af de mest komplekse konstruktioner, som mennesket havde skabt. Som organist er man derfor så heldig at have mange århundreders musik at vælge imellem, ligesom der fortsat skrives meget musik til instrumentet i dag. Orglet er rigt på klangfarver, og det er derfor nærmest kun fantasien, som sætter grænserne. Med denne koncert ønsker Tina Christiansen at vise, hvor mangfoldigt og levende et instrument orglet er og forhåbentlig rykke en smule ved forestillingen om, hvad orglet kan som instrument. Publikum kan derfor se frem til at opleve musik fra filmens verden spillet på orgel, og programmet vil bl.a. byde på musik af nogle af genrens største og mest anerkendte komponister som Ennio Morricone og Hans Zimmer.

Tina Christiansen er kandidatuddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium hos professor Ulrik Spang-Hanssen med højeste karakter i 2011. Siden optaget i solistklassen, hvorfra hun debuterede i 2013 med en koncertrække rundt i Danmark. Tina har spillet koncerter over store dele af Europa, Rusland og Fjernøsten. Senest har hun spillet solo i St Paul´s Cathedral og ved London Organ day i foråret 2017. Hun har vundet priser ved flere konkurrencer og modtaget flere legater. Hun har deltaget i talrige mesterkurser og har uropført orgelmusik af komponisterne Anders Koppel, Niels Marthinsen m.fl. Siden Tina i maj 2015 blev ansat som organist ved Ansgar kirke, var hun i et par år organist i Brahetrolleborg.

Torsdag den 27. juli kl.19.30

Fløjte og orgel
Ines Zimmermann (Freiburg) fløjter og
Ian Heilmann, orgel

Denne aften byder på en højsommerbuket af musik for de to instrumenter, både sammen og hver for sig. Der bliver Årstider af Vivaldi, sonater af Händel og italienske Cima, en suite af den engelske barokkomponist G. Finger, med titlen ”Farewell”(!), en fransk gøg, der kukker, spritny orgelmusik af norske Eftestøl, (dedikeret til Ian) – og mere til.

Ines Zimmermann har studeret blokfløjte og traversfløjte i Berlin, Amsterdam og Bologna og gik i solistklassen på Musikkonservatoriet i København. Hun arbejder som freelancemusiker, musikjournalist, lektor og giver mesterkurser. Herudover er hun aktiv i orkester- og ensemblearbejde samt musikalsk drivkraft i ”Det unge teaterakademi Offenburg”. Ines Zimmermann bor i Rüschlikon ved Zürichsøen.
Ian Heilmann har kirkemusikalsk diplomeksamen fra Syddansk Musikkonservatorium i 1987 og har siden været ansat som organist i Haderslev Domsogn, ved Skagen kirke fra 1992, og siden september 2015 i Brahetrolleborg pastorat.

Salme-Marathon i reformationsåret 2017

Salme-maraton

Som en markering af reformationsjubilæet vil vi i Faaborg provsti arrangere et såkaldt salmemaraton, hvor vi i løbet af året med 14 dages mellemrum fredag formiddag vil tage rundt på besøg i alle provstiets 20 kirker.

Salmebogen deles op i 20 afsnit – og der synges hver gang 5-6 salmer fra det pågældende afsnit

Man mødes i kirken fredag formiddag kl. 10. Starter med at høre lidt om kirkens historie – særligt hvad der er af nedslag fra Reformationen – det skal højst vare 5-10 minutter.

Herefter synger man de 5-6 salmer, man på stedet har udvalgt, og hører en lille smule om salmerne.

Og sluttelig får man en kop kaffe/te og en småkage i våbenhuset, man det enkelte sted sørger for. Det vil alt i alt vare en lille time.

Er man med hele turen rundt, vil man få et indblik i alle provstiets 20 kirker og nå at synge 100-120 af salmebogens 792 salmer. Man kan naturligvis også ”nøjes med” at være med en del af gangene.

Vi opfordrer til, at man arrangerer noget samkørsel i de enkelte sogne. Når vi skal til Lyø og Avernakø betaler provstiet færgebilletten.

Planen for året ser sådan ud:

Fredag den 13. januar kl. 10

Diernæs kirke